Hızır

Malumunuz, Kur'an da Musa'nın bir yol arkadaşı ile yolculuğundan bahsedilir. Kur'an kişileri kahramanlaştırmamak için çoğu zaman elçiler dışında isim zikretmez. Ancak bu durum kitabı dünyalık amaçları için kullanmak isteyenlerin tamda istediği bir şeydir. Musa'nın yol arkadaşı ile yolculuğu mistik ve ezoterik bir mitolojik masala çevrilmiştir. Ne kadar tarikat barikat varsa bu olayı kendi çıkarlarına amaç edinecek şekilde kullanmış, karartılan YOL ARKADAŞI karakterini kendi gavsı, şeyhi kutbu, sadadı tarafına yontmuştur. Kimi masallarda eski gnostik öğretilerin devamı olan HIZIR (HAZIR/ Mazda inancında ZAMAN) a kadar götürmüşlerdir. Pes!

Gelelim meselemize; Nedir bu yolculuk, kimdir Musa'nın yol arkadaşı?

Bu meseleyi nasıl okuyacağımızı Kur'an bir anahtar kavramla daha önce ön şart olarak koymuştu, Hatırlayalım; Bakara 26. Ayet

2.26 - Allah, bir sivrisineği, ondan daha da ötesi bir varlığı örnek olarak vermekten çekinmez. İman edenler onun, Rablerinden (gelen) bir gerçek olduğunu bilirler. Küfre saplananlar ise, "Allah, örnek olarak bununla neyi kastetmiştir?" derler. (Allah) onunla birçoklarını saptırır, birçoklarını da doğru yola iletir. Onunla ancak fasıkları saptırır.

Allah'ın, hakikati ortaya koymak, örnek vermek için kullandığı işte bu sivrisinek gibi küçücük şeyler garibinize mi gitti?. Allah, siz daha iyi anlayasınız diye böyle örnekler vermekten çekinmeyecek kadar size değer veriyor. Gerçeğin peşinde olanlar, bu örnekler ile; gerçeği ortaya koymak için birer misal olduğunu, verilmek istenen asıl mesajı hemen anlarlar, meselenin özü ile ilgilenirler. Gerçeği sulandırmak isteyenler ise "Allah burada aslında şunu demek istedi" diyerek asıl verilmek istenen mesajı, örneğin detayların da tanınmaz hale getirecek kadar konuyu bağlamından kopararak çarpıtırlar. Özünde hakikate karşı duyarsız olanlar ve gerçeği bile bile örtbas edenler zaten yoldan çıkmayı hak ederler.

Şimdi Musa'nın yol arkadaşı ile yaptığı tüm yolculuğu okuyun ama hiç bir detaya takılıp çakılmayın. Bu yolculuğun bize ve Muhammed a.s a verdiği çok açık mesaj şudur; HİÇ BİR ŞEY GÖRÜNDÜĞÜ GİBİ DEĞİLDİR!. Gerisi üzerinde LAK LAK yapanlar olayın detaylarında boğulup gidecektir. Allah hem elçisine yardım etmek isteyecek hemde böyle karmakarışık bir masal anlatacak öyle mi, Sende bu gizemli karakteri kendi tasavvuf ekolüne tarikat sapıklığına alet edeceksin. Yaptığınız ne kötü bir iş ve çok HINZIRCA!!!


Bu blogdaki popüler yayınlar

Kur'an ışığında ebelik !

Koşun Kavga Var !

Kadir Gecesi Bulundu !

"Kitapsız"lık Yapma !

Ben, Biz, O. Allah Kur'anda neden farklı zamirler kullanır ?

Allah'ın Kahramanı Sensin e-kitap olarak çıktı !.

Kuyruğu Kopartan Tilki Masalı

Musa, Ekmek ve Özgürlük - ÇIKTI

Hoş geldin On bir ayın sultanı Gastronomi

Sünnilik bir Din midir ?