Kadir Gecesi
Kadir Gecesi yaklaşıyor. Birkaç güne polemikler ve tartışmalar başlar. Biz önden gidelim zira yolumuz uzun gündem sonra arkamızdan gelse de olur. Kısa, öz ve mümkün olduğunca Kur'an çerçevesinde bakalım meseleye. Kur'an da geçen "Kadr" kelimesinin bir kaç kök anlamı var ilk anlamı alırsak geceye atıf anlamsız olur; yani
"GÜÇLÜ GECE", "KUVVETLİ GECE" gibi.
Öyleyse ikinci anlamı almak daha doğru olacaktır. Yani "AYDINLIK, IŞIK". Kadir Gecesi: Karanlıkların aydınlatıldığı gecedir. Gecenin özel bir anlamı yoktur. Yani Muhammed a.s ın vahiy aldığı bir gece olarak kaldı. O geceyi önemli kılan yalnızca VAHYİN kendisidir. Yani geceye mistik bir anlam yüklemeyeceğiz ama o gece gelen aydınlık rehberimiz olacak, karanlıkları daima aydınlatacak. Kısacası Kur'an da methedilen gece değil geceyi aydınlatan şeydir yani, VAHİY.
Bu geceyi anlamlı yapan ve diğer gecelerden farklı kılan tek şey Vahiy ile yeryüzünün aydınlanmasıdır. Öyleyse Vahyin aydınlattığı her şey özeldir, güzeldir ve değerlidir. Her Ramazanda özelde Muhammed a.s ın karanlıklarını aydınlatan özel bir gece aramak beyhude bir iştir. Vahiy mücadele eden dertli yüreklere seslenir. O geldi o yüreğe seslendi, rehberlik etti, geçti gitti. Şimdi biz topuklarımız üzre geri dönecek ya da Mehdi bekleyecek ya da böyle sırlı gizemli diğer toplumların bir gecede hooopp oldu da bitti her şey tertemiz, hayata tertemiz bir sayfa açtık diye arınılan bir gün mü arayacağız, HAYIR !!!
Sıra sende bende. Derdin yoksa özel bir gece arama kardeşim, Kur'anla aydınlatamadığın nice geceler, mistik bir gece ile tek bir günde asla aydınlanmaz. Kur'an ortada işte ne kadar aydınladık ki sırlı gizemli şifreli bir gece bulalım da aydınlanalım! Karanlıkları aydınlatan Vahiydir, Kur'andır. Aydınlanmak, karanlıklardan kurtulmak mı istiyorsun aç oku.
Haydi Bismillah,
ne diyormuş başlarken hımmm vayyy
Karanlıklardan aydınlığa çıkaran Rabb e Hamdolsun!