Oruç SAVM mı ?

Şu (savm) konusunu bir açıklığa kavuşturalım;
Bir Müslümanı, Sorumluluk sahibi ve Erdemli bir kul olmaktan alıkoyan ne varsa onlara karşı "KENDİSİNİ TUTMASI" na Kur'an; SAVM diyor. Günün belirli bir vaktinde aç ve susuz kalmak SAVM' ın içinde vardır ancak çok küçük bir bölümüdür. SAVM bir Müttaki için ÇATI dır. Bu çatının altında aç ve susuz kalmak elbette vardır.
Ancak;

Sahurda patlayıncaya kadar yiyip gündüz aç acına yatıp susuz kalmaya ise ORUÇ deniyor. İslam öncesi toplumların tamamında görülür ve daha çok RUHBAN sınıfının tercih ettiği bir TANRIYA YAKLAŞMA ARACI dır. Oruç, insanın TANRI ile birleşmesi için kullanılan transdantal bir yükseliş felsefesidir. Açlık bir süre sonra insan biyolojisinde değişimlere neden olduğundan özellikle Şamanlarda çok kullanılır. Açlığı, halisünasyon görmenin bir aracı olarak kullanırlar. Bu felsefedeki amaç; TANRI ile İNSAN arasındaki farkları ortadan kaldırmaktır. Bu yolla TANRIYA EN YAKIN OLAN toplum üzerinde de en fazla söz sahibidir. Böylece bir RUHBAN sınıfı oluşur ve sınıf toplumun tüm emeğini kolayca sömürür.

Rabbimiz!
Bizi bu kurnazların elinden kurtarıp belirli gün ve ölçülerde hepimizi eşit bir statü içine sokarak özgür kıldığın için sana ne kadar şükretsek azdır.

Rabbimiz!
Aç susuz kalmanın yanında Muttaki bir kul olmanın yollarını bize aç ve bizi yalnızca sana muhtaç olanlardan eyle.

Rabbimiz!
Yalnızca aç susuz kalarak değil tüm benliğimiz ile yaptığımız her işte bizi senin rızanı gözetenlerden eyle.

Rabbimiz!
Dün aç iken, muhtaç iken bizi tok eden yalnızca sensin. Açı tok, tok u Muttaki eyle, Bizi senin yolunda yürüyen, mazlumlara kol kanat geren, izzet ve şerefi de yalnızca senin rızanda arayanlardan eyle

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kur'an ışığında ebelik !

Koşun Kavga Var !

Kadir Gecesi Bulundu !

"Kitapsız"lık Yapma !

Ben, Biz, O. Allah Kur'anda neden farklı zamirler kullanır ?

Allah'ın Kahramanı Sensin e-kitap olarak çıktı !.

Kuyruğu Kopartan Tilki Masalı

Musa, Ekmek ve Özgürlük - ÇIKTI

Hoş geldin On bir ayın sultanı Gastronomi

Sünnilik bir Din midir ?