Bilinçlerinizin Kandillerini Yakın!


 Kişisel, sosyal, evrensel ahlakî ve bilimsel bir sorumlulukla , insana ve dokunulmaz değerlerine zulmün, adalete isyanın,tuğyanın ve zorba haksızlığın,global emperyal sömürünün karşısında yaptırımlar üreten bir karşı duruş ve bu yolda bir dayanışma üretmesi gereken Allah ın dinini ; anlamsız uyduruk ritüellerle sevap vurgun gecelerine döndürüp, mabedleri pagan tapınaklarına çeviren atalar dininizi sorgulayın!.

Yazık ki, ölülere okunan ,tasavvuf adı altında yukarıdaki tepkiselliğini kaybetmiş alkolizme boğulan, çakma kandiller, üç aylar kutlamaları ile dini ilkel din törenleri gibi vodvile çeviren,bir sistematikten uzak, dayanışma görüntüsü ile sözde yoksulun damağına bal çalınan bu din Kur'an ın dini olamaz.
 Cesurca silin bunları hayatınızdan.Bilinciniz ,dinî sorumluluk ve insanlığınız sürekli olmalıdır.
 …………………………..
 '' Kandil İslam a ait bir değer değildir. Eski Sümerlere kadar uzanan Panteist bir kökene dayanır. İslam ın kutsal sayıları kutsal gün ve geceleri yoktur. Buna Cuma da dahildir.''
 ''Kur’an’da ve ne de sünnette bugün geniş halk kitleleri tarafından kutlanan kandil gecelerine işaret vardır. Mübarek kabul edilen bu geceler, Allah ın Elçisinin zamanından çok sonra Mısır ve Kudüs’te kutlanmaya başlamış, daha sonra İslam dünyasının çeşitli bölgelerine yayılmıştır.
 Osmanlı padişahlarından II. Selim döneminden itibaren ‘kandil’ adını alan bu geceler miraciye, regaibiye, mevlüt gibi çeşitli etkinliklerle ihya edilmiştir. Kandil gecelerini kutlayan her toplum kendi kültüründen bir şeyler eklemiş ve böylece bu geceler gelenekselleşmiştir. '' (Dr.Yahya Şenol)

 ''Onlara, ’ALLAH’ın indirdiğine uyun,’ dense, ’Hayır, biz atalarımızın izlediği yolu izleriz,’ derler. Peki, ataları bir şey düşünemeyen ve doğru yolu bulamayan kimseler olsalar da mı?!(Bakara 170)


Recep ayının ilk Cuma gecesi kılınması gerektiği söylenen Regaip namazı ve bu ayın diğer gecelerinde kılınması gerektiği söylenen namazlarla ile ilgili hadisler, uydurma hadislerdendir. İbn Kayyim’in tabiri ile “hepsi yalandır ve Allah resulüne yapılmış birer iftiradır.”
Regaip gecesi ile ilgili olarak halk arasında meşhur olan Regaip namazıyla ilgili rivayeti, 1023 (hicri 414) yılında vefat eden Ali b. Abdullah b. Cehdâm isimli Mekkeli sûfî bir zatın ortaya çıkardığı kaynaklarda belirtilmektedir. Yine kaynaklarda Regaip gecesiyle ilgili özel ibadet ve kutlamaların hicri 4. yüzyılda (miladi 10. yy) ortaya çıktığına ve bu gecenin ilk defa “kandil” olarak kutlanmasına hicri 448 (m. 1056) yılında Kudüs’te, 480 (m. 1087) yılında da Bağdat’ta kutlanmaya başladığına dikkat çekilmektedir.

“İslam âlimlerinin büyük bir kısmı Hz. Peygamber, sahâbe ve tâbiîn dönemlerinde Regaib kandilinin bilinmediğini, kandil geceleri kutlanmasının diğer dinlerin tesiriyle ortaya çıktığını, dolayısıyla bu gecede özel bir ibadet yapmanın dinde yeni ibadet ihdası anlamına geleceğini, Resul-i Ekrem tarafından genel olarak bidatlerin yasaklanmasının yanı sıra Cuma günü ve gecesi özel bir ibadet yapılmasının da yasaklandığını, bu sebeple Regaib günü ve gecesinde muayyen ibadetler yapmanın dinen sakıncalı olduğunu belirtmişlerdir.”
DİNDE OLMAYANI "BU DİN" DEYİP DE,ALLAH´A DİNİ´NI ÖGRETMEYE
KALKMAYALIM !

KİM BÖYLE YAPARSA ATEŞTE YERİNİ HAZIRLAMIŞ OLUR !

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kur'an ışığında ebelik !

Koşun Kavga Var !

Kadir Gecesi Bulundu !

"Kitapsız"lık Yapma !

Ben, Biz, O. Allah Kur'anda neden farklı zamirler kullanır ?

Allah'ın Kahramanı Sensin e-kitap olarak çıktı !.

Kuyruğu Kopartan Tilki Masalı

Musa, Ekmek ve Özgürlük - ÇIKTI

Hoş geldin On bir ayın sultanı Gastronomi

Sünnilik bir Din midir ?