OKUMA SORUNU

   Yeryüzündeki sorunların tamamı sosyolojik sorunlardır. Bu nedenle çözümleri, sosyolojik çözümler olarak aramak Kur-an ın indiriliş gayesine en uygun yaklaşımdır. Kur-an ın tüm sorunların çözümünü Sünnetullaha uygun, tedrici ve sosyal dokuya zarar vermeden, zamana yayarak başarmayı hedeflemesi bunun en açık kanıtıdır.

   İslam asla amaç itibariyle bir Devrim Dini değildir. Devrim sonucunda elde edilecek bir cennet başka bir devrimle yıkılmak zorundadır. Bu devrimin kaçınılmaz varlık nedenidir. Devrim olmazsa Devrim olmaz. Sonuçlarının bir devrim olması onun aniden ve keskin olmayan bu pratiklerinin iyi incelenmesi zorunluluğunu da beraberinde getirir. Bu nedenle İslam bir evrim yada dönüşüm dinidir. Çoğu zaman aslına dönme dini de diyebiliriz. Çünkü yeryüzündeki tüm tek tanrılı dinlerin inanç kökeni İslam a dayanır. Kişisel iradeye dayalı, sorumlulukları en üst seviyede tutmayı amaçlayan bir toplum inşa etmek istemesi onun en önemli amacıdır.
  
   Yöntem itibariyle iki okuma biçimi, Kur-an ın mesajının anlaşılamamasına yol açar. Birincisi matematiksel diğeri kavramsal okuma biçimi.

Matematiksel okuma biçimi; kitap çeşitli sayısal değerler üzerine kurgulanmış yer yer sırlar ve keşiflerin yaşandığı, matematiksel kombinasyonlar ile erişelebilen ve tüm doğrlu bu kombinasyonlara mecbur olan sonsuz bir deryadır ve bu okuma sonucunda bir Matematik Tanrısına ulaşırsınız ve ancak matamatikten anlayanlar bu tanrının dilinden anlar. 
  
   Kavramsal okuma biçim ise; kelimelerin etimolojisinden kavramların içinde geçtiği durum var şartlar göz ardı edilerek güne taşınan bir biçimdir. Bu durum genelde günümüzde şöyle tezahür eder. Her şart ve durumda DEVLET TAĞUT tur. Kavramların içeriğindeki donuk ve güne hiç bir çözüm üretmeyen yapısı nedeniyle bu okuma biçiminin Tanrısını anlamınız için elinizde mutlaka sözlük bulunması gerekir. Bu biçimin ürettiği tanrı Sözlük Tanrısı dır ve onun dilinden anlamak isteyenlerin elinde mutlak surette bir sözlük olmalıdır.

  Basit düşünün, Kur'an'ın mesajı ve mucize oluşu basitliğindedir. Sosyolojik ve basit okuyun. Allah ne söylüyor ve Allah ne istiyor Kur-an ın derdi bu dur. Sırlar, şifreler, sayısal kombinasyonlar, sözlük ve kavram okumaları, asla Allah'ın muradının ne olduğu ile ilgili bizi doğru sonuçlara götürmez.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kur'an ışığında ebelik !

Koşun Kavga Var !

Kadir Gecesi Bulundu !

"Kitapsız"lık Yapma !

Ben, Biz, O. Allah Kur'anda neden farklı zamirler kullanır ?

Allah'ın Kahramanı Sensin e-kitap olarak çıktı !.

Kuyruğu Kopartan Tilki Masalı

Musa, Ekmek ve Özgürlük - ÇIKTI

Hoş geldin On bir ayın sultanı Gastronomi

Sünnilik bir Din midir ?