İnin Sırtımızdan EŞŞOĞLU EŞŞEKLER

Eşek miyiz ? merkeb miyiz ?

Malumunuz Kur'an'ı Kerim de bir sürecin sonunda Tevratı gereği gibi hayatına aktarmayan Yahudilerden söz ettikten sonra Rabbimiz konuyu eşekliğe bağlar. Ayet şöyle; Tevrat'ın yükü ile onurlandırılmış iken bu yükü taşıyamamış olanların durumu, sırtına kitaplar yüklenmiş (ama onlardan habersiz bulunan) merkebin durumuna benzer. Allah'ın mesajlarını yalanlamaya şartlanmış olanların durumu ne acıdır, çünkü Allah rehberliğini böyle zalim bir halka ihsan etmez! (Cuma-5)

Belki sizler de benim gibi ayette geçen merkepden söz edilme hikmetini anlayacağım diye kırk takla atmışsınız ve bu konuda yüzlerce tevil dinlemişsinizdir. İnsanın bir yük taşıma aracına dönüştürdüğü merkebe benzetilmesinin vahim bir sonucu olmalıydı. Nedir bu vehamet gelin yakından bakalım.

Allah tüm insanlığa eilçiler gönderip onlara Hidayet rehberliği yapmıştır. Bu konuda kendisinin dışında hiç bir kişi ya da kurumun buna alternatif olamayacağını, buna ne gücünün ne de imkanlarının elvermediğini Kur'an mesajının içinde yedire yedire işler. Bu insanlık ailesinin törpilenmesi ve cahiliye ve ilkellikten uygarlığa daha sonrada medeniyete adım atsınlar diye gönderdiği her kitabı bir kenara bırakıp elçilerini de öldüren örnek bir kavimdir Yahudiler. Kendilerine ancak taşıyabilecekleri hidayet rehberini bir kenara bırakıp kendi uydurdukları külliyatları milletin sırtına yüklediler.

Şimdi az yaklaş kardeşim, indir o sırtındaki Mesnevi'yi, Risaleyi Nur'u, çöplüğe dönmüş uyduruk Hadis Külliyatını, Antik Yunandan devşirdiğin Felsefe'yi, Tasavvuf'u ve Kelam'ı, donmuş ve yerelliğe hapsolmuş gelenekleşmiş İlmi Hal geçmişini. Say say bitmez. İndir sırtındakileri yaklaş Kur'ana. At o gereksiz kitapları, indir sırtındakileri, bırak eşekliği.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kur'an ışığında ebelik !

Koşun Kavga Var !

Kadir Gecesi Bulundu !

"Kitapsız"lık Yapma !

Ben, Biz, O. Allah Kur'anda neden farklı zamirler kullanır ?

Allah'ın Kahramanı Sensin e-kitap olarak çıktı !.

Kuyruğu Kopartan Tilki Masalı

Musa, Ekmek ve Özgürlük - ÇIKTI

Hoş geldin On bir ayın sultanı Gastronomi

Sünnilik bir Din midir ?