Tağut bizim neyimiz olur ?

Tağut bizim neyimiz olur ?

Kur'an ı Kerim de bazı joker kelimeler var. İster bıçak yerine koyar meyve soyarsınız, ister elinize aldığınızda sizi katil edecek bir araç olur adam öldürürsünüz. Tağut da işte tam da böyle joker bir kelime.

İslam Arabistanda zuhur edip yaılmaya başladıktan çok kısa bir süre sonra özellikle Emevi ailesi İslam'ın ADALET ve MERHAMET e dayalı siyasal hedeflerini öncelikle salt ADALETE daha sonra ise katı bir hukuk sistemine dönüştürdü. Hukuk dediğime bakmayın, referansı ayet ve hadisler olan ancak içinde adalet ve merhamet olmayan bir idari biçimi İslam coğrafyasının başına bir kabus gibi çöktü.

Kur'an ı Kerim her türlü gayri İslami yaşam tarzını sosyal düzen ve adalete zarar vermesi nedeniyle AZGINLIK, TAŞKINLIK anlamlarını da içinde barındıran TUĞYAN kelimesi ile karşılar. Fark edeceğiniz gibi bu kavram bir EYLEM sonucunda ortaya çıkan DURUMDUR. Kişi ya da kişilerin işte bu göstermiş oldukları davranış biçimi kısa bir süre sonra devletin başında olanlar tarafından yapıldığı için DEVLET=TAĞUT etiketi olarak siyasallaştı.

Bu kelime ve kavram günümüze kadar daima bu siyasal arka planı içinde barındırarak taşındı. DEVLETİN TUĞYAN EDİP ETMEMESİNE BAKILMAKSIZIN her türlü yönetim biçimi, TAĞUT ilan edilip, İSLAM ın siyasal olarak Yönetimsiz ve İktidarsız bir kuru söylem olarak kalmasına yol açtı. TAĞUTLARA karşı duracak bir DEVLET talebi de bu nedenle hiç olmadı ya da gelişemedi. Bir şeyi inkar etmek, yerine bir şey koymadıkça hayatın dinamiklerine ne kadar da aykırı olduğu özellikle yine siyasallaşmı TEVHİD çerçevesinde anlaşılmalıydı. LA demek inkar etmek, İLLA ALLAH, KESİNLİKLE YALNIZCA ALLAH demekti.

Bu Bağlamda günümüze değin süregelen bu yanlış algı beraberinde MELANKOLİ İSLAMI nı doğurdu.
Devlet Tağuttur =İslam'ın LA kavramı ile güçlendikçe
Yerine ALLAH'IN konulduğu hiç bir iktidar modeli konulmadı. Kominizmin ütopyası İslam'ın başında melankoli kavak yellerinin esmesi olarak geçti. Nedir bu melankoli İslamı şudur;

-- Her ne olursa olsun başına kim geçerse geçsin DEVLET= TAĞUTTUR.
-- İslami devletin önceliği Adalet ve Merhametin yaygınlaşmasından önce GENELEV, KUMARHANE, TOTO LOTO BAYİLERİNİ açık tutup tutmadığına göre değerlendirilir.
-- OY KULLANMAK tağuti sistemin devamı olduğu için kafirliktir.
v.b.
v.b.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kur'an ışığında ebelik !

Koşun Kavga Var !

Kadir Gecesi Bulundu !

"Kitapsız"lık Yapma !

Ben, Biz, O. Allah Kur'anda neden farklı zamirler kullanır ?

Allah'ın Kahramanı Sensin e-kitap olarak çıktı !.

Kuyruğu Kopartan Tilki Masalı

Musa, Ekmek ve Özgürlük - ÇIKTI

Hoş geldin On bir ayın sultanı Gastronomi

Sünnilik bir Din midir ?