Çöl maymunları, şehir maymunlarına demiş ki

Musa halkının özgürlük taleplerini Rabbinin yardımı ile gidermiş, Firavun zulmünden onları kurtararak, ata yurtları Filistin topraklarına tekrar geri döndürmüştü. Dönemin Filistin yerel yönetimi tıpkı Musa'nın zulmünden kurtardığı Firavun yönetimi gibi halkına zulmediyordu.
Çölde göçebe ve dağınık bir şekilde varlıklarını sürdüren İsrailoğulları ilk iş eski sapkın inançlarına Samirinin oltasına takılarak av oldular. SAMİRİ onlaraiçinde Peygamber sözleri, masal ve menkıbelerden oluşan bir iksir hazırlıyor sabah akşam çakma tv kanallarında pazarlıyordu. Halk zulümden kurtulmuş, ekmek ve özgürlükten sonra şimdi fantazi peşinde koşmaya başlamıştı. "Aşkın aldı benden beni bana seni gerek seni" diyerek zulme her gün maruz kalan başka halkların derdini, kendi dertleri edinmiyorlardı.
Musa'nın bir diğer sınavı işte bu ekmek ve özgürlüğün tadına bakmış ancak yeryüzünde asıl varoluş nedenlerinin "kölelikten kurtulmanın değil köleliği ortadan kaldırmak" olan amentüsünü unutanlarla yeniden başlamıştı. Allah'ın o halkı zulümden kurtarın (Şehre boyun eğerek girin demek, "kendi çıkar ve amaçlarınıza alet etmeden, yağmalamadan ve yıkmadan zulmü ortadan kaldırın demektir")
Musa'nın kıssalarında zulme başkaldırmanın manifestoları vardır ancak iş bununla bitmez. bir halk zulümden ilk kurtulduğu anda konfor, modern hayat ve gündelik işlerin telaşında boğulur ve Rabb'ini çabuk unutur. Şimdi gelelim asıl lafı kime söylediğimize
Abi sen koskoca kelam profesörü olmuşsun ama;
Tıpatıp Musa'nın kavmi gibi olan sabah akşam soğan sarmısak cücük isteriz diyen bir toplumun kabahatini ve son 300 yıllık modernizm hastalığının vebalini Tayyibe atarsın.
Abi sen Kur'an meali yazan adamsın ama;
Firavunla olan kavgayı getirip Musa'nın çöldeki mücadelesine yamarsın, değil Kraliçeye yerli koçlarına bile laf etmezsin.
Abi sen Tevhidi Müslümansın ama;
Müslümanların zalimlere karşı, Mekke oligarşisine, Emevi halifesine ve Haçlı zihniyetine karşı yapılan tüm mücadelelerini model alıp getirip Tayyib'e karşı yaparsın.
Abi sen ...
Abi sen...
Abi siz adamı maymun edersiniz, köle edersiniz, kul edersiniz.
Müslümanlar hep fakir kalsın, Devlet hep tağut olsun, mazlumlar mazlum kalsın istersiniz. Bırakın adam bizi çöle bi çıkarsın yahu

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kur'an ışığında ebelik !

Koşun Kavga Var !

Kadir Gecesi Bulundu !

"Kitapsız"lık Yapma !

Ben, Biz, O. Allah Kur'anda neden farklı zamirler kullanır ?

Allah'ın Kahramanı Sensin e-kitap olarak çıktı !.

Kuyruğu Kopartan Tilki Masalı

Musa, Ekmek ve Özgürlük - ÇIKTI

Hoş geldin On bir ayın sultanı Gastronomi

Sünnilik bir Din midir ?