Geçmişe doğru ilerleyelim, gelecekte yer kalmadı !

İnsanlık yerinde sayıyor;
psikolojik olarak ilkel olandan daha iyi düşünen toplumsal sorumlulukları itibari ile daha duyarlı ve sorumluluk sahibi olmaya doğru bir seyir izlemiyor. İnsanlık yerinde sayıyor. Dahi iyi çalıyor, daha iyi tasarlayarak öldürüyor ve bunu akıl almaz karmaşıklıkta silahlar kullanarak yapıyor. Öldürmek artık matamatiksel bir ifadeden ibaret. TV lerde çokluğu ya da sansasyonel oluşu insan üzerinde daha kalıcı bir etki yaratıyor. Afrika da açlıktan ölen binlerce kişi ile Avrupa da ölen ya da öldürülen 5 kişi aynı değil.

İnsanlık yerinde sayıyor;
Dini gelişmişlikte dünün totem, animist ve pagan kültürleri politeist ve daha monoteist bir anlayışa evrilmiyor aksine daha da birbirine karıştırarak insan kendisini TANRI yapıyor. Kendisini O'nun yerine koyuyor ve bizi de kendisine KUL/KÖLE ediyor.

İnsanlık yerinde sayıyor;
Sosyal adaleti sağlamak yerine tüm DİNİ argümanları ticari bir araç haline getiriyor ve satıyor. Geçimlik sağlıyor. Dün bir TAŞA taptırıyordu. Şimdi ise Yanmaz kefen satıyor. Kabeyi bulan icadlar, dua eden tespihler kafaya daha oturan takkeler üretiyor. Zemzem suyunun insan sağlığına zararından çok manevi sarhoşluğu gözlerimizi kör ediyor.

İnsanlık yerinde sayıyor;
Daha dün; Yeryüzünde bozgunculuk çıkarmayın diyen Allah'a "NE MÜNASEBET AKSİNE BİZ ISLAH EDİYORUZ" diyorlardı. Bu gün ortadoğu aynı ISLAHÇILARIN elinde ıslah edilmeye çalışılıyor. İnsanlık yerinde sayıyor, başa sarıyor olmadı, birbirine katıp tekrar başa sarıyor. İlerlemiyoruz, gelişmiyoruz, uygarlaşıp uygarlaşıp bir türlü medenileşemiyoruz Bu nedenle Tarih bizden UYGARLIKLAR olarak söz eder MEDENİYETLER diye söz etmez. Hiç başaramdık hep kıyısından döndük. Kıyısından döndüğümüz her Medeniyet bize bir peygamber adıyla kaldı. önceleri ile tüm elçiler ve Musa'nın İsa'nın Muhammed'in Medeniyeti.

Duvarlara resim çizen insanlığın tabletlere tivit atan torunlarıyız biz. İlerlemiyoruz aksine versiyon atlatılıyoruz. Her yeni versiyonda Daima;
BU SEFER Kİ DAHA ÖNCEKİNDEN DAHA İYİ diyerek her ürünü tüketen tükecileriz sadece. Yamyamlığımızdan bir şey kaybetmedik. Tüket, Tüket , Tüket. Ye babam Ye

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kur'an ışığında ebelik !

Koşun Kavga Var !

Kadir Gecesi Bulundu !

"Kitapsız"lık Yapma !

Ben, Biz, O. Allah Kur'anda neden farklı zamirler kullanır ?

Allah'ın Kahramanı Sensin e-kitap olarak çıktı !.

Kuyruğu Kopartan Tilki Masalı

Musa, Ekmek ve Özgürlük - ÇIKTI

Hoş geldin On bir ayın sultanı Gastronomi

Sünnilik bir Din midir ?