İçimin yağları

Yahudilerin Günah Keçisi tezgahına karşılık Allah'ın muhteşem intikamı;
İç Yağlar meselesi;

Yahudiler mabet de besledikleri keçilerine avamdan günahı olanların günahlarını kulaklarına fısıldar kıçlarına bir tokat patlatır ve keçiyi mabetten kovalarlardı. Bu uygulama Yahudilerin dışarıdaki bir keçiye ödenen paranın kat be kat fazlasına yapılırdı. Günah Keçisi deyimi oradan gelir.
diğer bir kurnazlıkları ise mabede gelen on binlerce adanmış adakların yağlarını biriktirip mabed adına satarak onlardan geçimlik elde etmeleridir.

Oluk oluk akan yağlar Rabbi hoşnut etmez diye Mika da geçen pasaj bu durumu tasvir eder.

Rab'bin Yargısı BÖLÜM 6

Mika.6: 6 RAB'bin önüne ne ile çıkayım, Yüce Tanrı'ya nasıl tapınayım? O'nun önüne yakmalık sunuyla* mı, Bir yaşında danayla mı çıkayım?

Mika.6: 7 Binlerce koç sunsam, Zeytinyağından on binlerce dere akıtsam, RAB hoşnut kalır mı? Suçuma karşılık ilk oğlumu, İşlediğim günah için bedenimin ürününü versem olur mu?

Mika.6: 8 Ey insanlar, RAB iyi olanı size bildirdi; Adil davranmanızdan, sadakati sevmenizden Ve alçakgönüllülükle yolunda yürümenizden başka Tanrınız RAB sizden ne istedi?

Şimdi Enam 146. ayeti bu bağlamda tekrar okuyalım ve Allah Yahudilerin bu tezgahlarını niye ve nasıl bozuyor görelim. Aksi halde Allah'ın bir kozmik DİNİ var da Hayvanların iç yağına gıcık olmuyor !!!

" Yahudilere bütün tırnaklı hayvanları haram kıldık. Sırtlarında, yahut bağırsaklarında bulunan, ya da kemiğe karışan yağlar dışında, sığır ve koyunun da, yağlarını onlara haram ettik. Saldırganlıkları yüzünden onları böyle cezalandırdık. Biz elbette doğru söyleyenleriz." (EN'AM/146)

Muhteşem bir önlem ve muhteşem bir intikam. Adeta vahşi hayvanlar gibi uğraşın durun bakalım ayıklayın yağları.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kur'an ışığında ebelik !

Koşun Kavga Var !

Kadir Gecesi Bulundu !

"Kitapsız"lık Yapma !

Ben, Biz, O. Allah Kur'anda neden farklı zamirler kullanır ?

Allah'ın Kahramanı Sensin e-kitap olarak çıktı !.

Kuyruğu Kopartan Tilki Masalı

Musa, Ekmek ve Özgürlük - ÇIKTI

Hoş geldin On bir ayın sultanı Gastronomi

Sünnilik bir Din midir ?