Yusuf'un rüyası

Geçmiş, BUGÜN ve geleceği birbirine bağlayan iki şey vardır. Birincisi Zamandır diğeri Tarih. Eğer sayılar kısmını aşabilir ezberin ötesine geçebilir iseniz Tarih sizin için geçmişe açılan bir kapı olur. Her ikisine doğrudan müdahale edilemez. Durun hemen zamanda yolculuk ergenliği filan yapmayacağım iyi dinleyin. Tarihi bilmek geçmişi değiştirmez ancak BUGÜN ve geleceği değiştirmenize yardımcı olabilir.

Zaman ve tarihin doğrudan ilişkisini Allah'ın kainat için koyduğu yasalar belirler ve bu yasalar asla askıya alınamazlar ve değiştirilemezler. Ancak onların nasıl çalıştığını bilmek bir sonraki adım için mükemmel bir öngörü sağlar. Allah'ın varlık dünyasıyla ilgili kanunları bilindiği takdirde onları kontrol altına almak ve iyiliğin hakim olma sürecini hızlandırmak mümkündür. Bu ilahi yasaların bilinmesi ise ancak geçmişlerin tarihini, onların yükselme ve gerileme nedenlerini araştırmakla ortaya çıkabilir. Kur'an kıssalarında toplumların yükselme ve ilerleme sebepleri bu nedenle anlatılır.

Bir vakit Yusuf babasına şöyle demişti: "Babacığım! Ben (rüyamda) Çözüm sürecini başlatmayı, mazlum ve öksüz Kürt halkını zalim bir kavmin elinde kurtardığımı, Avrupa Birliğini, İsrail ve Amerika yı gördüm: benim önümde saygıyla yere kapanmışlardı!"

(Yakub:) "Ey oğulcuğum!" dedi, (bu) rüyanı kardeşlerine anlatayım deme, Çözüm sürecini başlatırsan, paramparça olmuş ümmeti tekrar bir araya getirmeye çalışırsan (hasetlerinden) sana karşı bir tuzak hazırlarlar; doğrusu Şeytan insan için apaçık bir düşmandır!

Yusuf hayallerindeki milli birlik ve kardeşlik projesini başlatmış, atılmadık kuyu, edilmedik küfür yememişti. Zindanlara atılmış, neredeyse unutulmaya yüz tutmuştu. Ta ki benzer hayalleri kuran bir yiğit çıkana kadar. Ne duruyorsunuz, Mısır'ın Azizi olmak masal dinlemekten iyidir. Kürt kardeşlerimizin dünden daha çok bize ihtiyacı var. Yetim ve öksüz bir halkın zalimlerin elinde nasıl kirli bir tezgaha alet olduğunu ve etkili bir silaha dönüştüğünü görün. Bu gün onlarsa yarın biz. Çözüm Süreci Kürt halkının var olma savaşıdır. Yıllarca özgürlük ve insan onuruna yakışır bir hayat vaadi ile hayalleri oyuncak edilmiş bir halk. Kaldır onu ayağa ki sende kalkasın...

Bir vakit Yusuf babasına şöyle demişti: "Babacığım! Ben (rüyamda) Avrupa Birliğini, İsrail ve Amerika yı gördüm: benim önümde saygıyla yere kapanmışlardı!"
Dünyanın her yanı şimdi Yusuf'un atılacağı kuyularla dolduruluyor. Mezhepçisi, tasavvufçusu, tarikat cemaat fırkasına bulaşmış kör ve karanlık kuyular.
Şimdi kimdir Yusuf un yardımcısı ?
Kimdir onu kuyulardan çıkaracak olanlar ?.
Türkiye de Yusuf olmak isteyenleri eleştirenler gökten sofra yada mehdi bekleye dursun, Firavunlar zulüm piramitlerini yükseltmeye devam etsinler,
BU RÜYA ER YADA GEÇ GERÇEKLEŞECEK !

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kur'an ışığında ebelik !

Koşun Kavga Var !

Kadir Gecesi Bulundu !

"Kitapsız"lık Yapma !

Ben, Biz, O. Allah Kur'anda neden farklı zamirler kullanır ?

Allah'ın Kahramanı Sensin e-kitap olarak çıktı !.

Kuyruğu Kopartan Tilki Masalı

Musa, Ekmek ve Özgürlük - ÇIKTI

Hoş geldin On bir ayın sultanı Gastronomi

Sünnilik bir Din midir ?