Hizmet Hareketinin nesi İslami ?

"Her şeyin bir yeri ve zamanı var" sözünün belki de en uygun söylenecek yeri ve zamanı bu gündür. Zaman gazetesine kayyum atandı, inlerine girildikçe marjinalleşen sözümona sahte hizmetkarların dağılma zamanı geldi. Peki bu "Hizmet! Hareketi" adıyla iş gören yapının uluslararası güç odaklarının hizmetinde olduğunu neden ve niçin göremiyor bazı kardeşlerimiz? bu soruyu doyurucu cevap vermek belki benim haddimi aşacak karmaşık bir durumdur ancak biz yine de bu adamların ezoterik yapısına bir kez daha dokunalım, belki içlerinde hak ve hakikati görmeye yatkın son bir kaç göze hitap ederiz;

Kurum İsimleri;

Kurum ve kuruluşlarının isimlerinde göreceğiniz en dikkat çekici şey, UZAY ve GÖKYÜZÜ vurgusudur. Mitoloji, çok tanrılı dinler, New Age dinler ve gizli öğretilerin temel öğelerinden olan bu konuların tek tanrılı bir din olan İslam dinine 'hizmet’ eden bir hareket tarafından bu kadar sık kullanılması şaşırtıcı bir durum değil mi ?. Daha çok İslami literal kelimelerin tercih edilmemesi, akla takiye yapma zorunluluğu, tüm dünyaya yayılma stratejisi olarak lanse edilebilir ancak, Hiç bir Direniş ve İslam i tavır da Müslümanların yanında yer almamaları dikkat çekicidir. Sürekli kendilerini İslam dairesi içinde göstermelerine rağmen İslam adına dünyada yaptıkları hiç bir şey bulunmamaktadır. Ticari okullar, Ticari Derhane ve Eğitim kurumları. Zeki çocukların ayıklanıp, kendi amaçları doğrultusunda istenilen kariyerlere getirilmesi İslam i bir hizmet modeli ise; Dünya da  neden İslami izler taşıyan hamlelerine rastlanmıyor ?

Uzay ve Gökyüzü ağırlıklı bu terminoloji Hıristiyan gnostisizmine dayanıyor, gök cisimlerini kutsama ve tapınma eski çok tanrılı dinlerin temelini oluşturan bir gerçekliktir. Mitraizm, Paganizm, Şamanizm, Wicca gibi dinlerin monotheist görünmesine rağmen özünde çoktanrılı inanış hakimdir. Bu inanış biçiminin en eski izlerine eski Sümer inançlarında rastlanır.

Sky Foundation (Gökyüzü Vakfı) ABD
Cosmicus Stichting (Kosmos Vakfı) Hollanda
Samanyolu TV  Türkiye
Cosmos Foundation (Kosmos Vakfı) ABD
Milkyway Education Center (Samanyolu Eğitim Merkezi) ABD
Feza Medya Türkiye
Star College (Yıldız Koleji) G.Afrika
Sema Foundation (Sema Vakfı) ABD/Arnavutluk
 
Okul İsimleri ve Masonik Ortak benzerlikler;

Tercih edilen Okul, dernek vakıf v.b kurumların Mason terminolojisi ve sembolizmi ile birebir örtüşmesi tesadüf olamaz. Dünya genelinde İslam i hasssiyetleri üst düzeyde olması gereken bir yapının Emperyal jargonlara uzak durması ve onları çağrıştırmaması gerekirken , Hizmet Hareketi nin bu tür kavram ve sembolleri kulanan Masonik ve Emperyal isimleri rahatlıkla kullanmaktadır. İçlerinde tek bir İslam i kavram ve terminoloji çağrıştıran isim kullanmamaktadaır. Eğer Dinler arasında bir dialog olacak ise en azından bir kaç isim tercihinin İslam i olması gerekmezmiydi ?
 
Harmony Schools (Uyum Okulları)
Amity Schools (Dostluk Okulları)
Tolerance Foundation (Tolerans Derneği)
Peace Valley Foundation (Barış Vadisi Derneği)
Peace Islands Foundation (Barış Adaları Derneği)
Harmony Masonic Lodge
Meridian Masonic Lodge
Amity Masonic Lodge
Pinnacle Masonic Lodge
HERCULES Masonic Lodge

Eser İsimler;

Işık, Prizma, Altın Nesil, Sızıntı, Kırık Testi, Bamteli gibi Hırıstiyan liretatüründen beslenen bir argüman kullanılması çok dikkat çekicidir. Örneğin Herkul adı verilen internet sitesinin ilk çıkış zamanlarında HER KUL ( herkese ait) benzetmeleri daha sonra yerini açıkça HERKÜL e bırakmıştır. Mitolojik bir argüman olan bu ve benzeri isimlerin İslam i kaynaklara ait olmaması ancak içeriğinin İslam gibi gözükmesi aslında kamuflaj için kullanılır. Tarihsel süreçler İslam i tahrifat ı hep şöyle özetler. HAKK ı Batıl a karıştırmak. Dikkat edin Batıl ı Hakk a değil !. İçinde İslam i izler taşıması, tamamen bir kamuflaj yöntemidir. Romanya’daki Lumina, Burundi’deki Lumiere okulları ve Infinite Light adlı internet sitesi ve en önemlisi Gülen’in kendi kişisel internet sitesi Herkül (herkul.org) gibi mitolojik ve İslam i olmayan daha çok Hırıstiyan teolojisinin argümanlarıdır. İslam i hassasiyeti olan bir hareketin bu durumdan en azından uzak durması gerekmez mi ?
Ayrıca, Resmi herkul.org sitelerinde H harfinin Hırıstiyanların Fleur de Lis Amblemine benzemesi. Bu amblemin Türkçe adı Zambak Çiçeğidir ve Bu hareketin Zambak Yayınları kuruluşu olmasıda ayrıca manidar bir durumdur.

Tüm İslami  tavır ve davranışların karşısında yer alıyor olması, ister istemez bu yapının İslami olup olmadığının sorgulanmasına yol açmaktadır. Yukarıdaki örnekler ve tüm dünya genelinde haksızlık ve zulüm karşısında takındıkları negatif tavırlar bir araya getirildiğinde, İslam i argümanları kullanmayıp İslam i bir gelecek tasavvuruna dair tek bir işaret göstermeyen bu yapı İslam kılıfına giydirilmiş ULUSLARARASI bir ÖRGÜT dür.

En dikkat çekici yanı ise Kendisini Hiç bir Din ve inanç biçimine ait isim ile isimlendirmemesidir. Öylesine bir yapı düşünün ki, tanımını yapacak hiç bir resmi kurum ve kuruluş tarafından temsil edilmiyor, her kalıba girebiliyor ve her istenen ambalaja bürünebiliyor.

Okullarda İslam i eğitim veriliyor mu? HAYIR
Dünyada Türkçe eğitim veriliyor mu? HAYIR
Mazlumların yanında herhangi bir organizasyona katılıyorlar mı? HAYIR
Zalimlerin karşında bir tavır gösteriyorlar mı? HAYIR
Türkçe Olimpiyat İslam i bir eğitim metot ve yöntemi midir? HAYIR

Hizmet Hareketi deniyor da ;Neye Hizmet ediyor, İslam i hangi kritere uygun hareket ediyor, Siz İslam i izler görebiliyor musunuz ?

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kur'an ışığında ebelik !

Koşun Kavga Var !

Kadir Gecesi Bulundu !

"Kitapsız"lık Yapma !

Ben, Biz, O. Allah Kur'anda neden farklı zamirler kullanır ?

Allah'ın Kahramanı Sensin e-kitap olarak çıktı !.

Kuyruğu Kopartan Tilki Masalı

Musa, Ekmek ve Özgürlük - ÇIKTI

Hoş geldin On bir ayın sultanı Gastronomi

Sünnilik bir Din midir ?