Kareküplü Güncel Tarih


Son günler, aslında küresel düzenin dünyayı ortalama 80 ila 100 yıl arasında değişen sistematik yenileme yapısını gözler önüne seriyor. Geçmiş, birbirilerine benzeyen kopyalardan ibaret ve ne kadar da sık tekrar ediyor.
Sistemin bu sık tekrarı kullanmasının nedeninin;- kendi sistem ve sistematiğini korumak ve gizlemek
- sömürülen topraklarda aykırı bir söz ve duruşun nesiller aracılığı ile güçlenmesini engellemek için olduğu rahatlıkla görülecektir.

 Bu sistematik, kendisini genelde mazlum halkların haklı taleplerinin arkasına gizlendirilerek yada kimlik ve kişilikleri elinden alınmış bir nesile yeni bir kimlik ve kişilik dayatarak olmaktadır. Yenilenme bittiğinde ise büyük fotoğrafı görecek ne bir nesil nede anlatacak, aktaracak yeterli akademik geçmiş kalmıştır. Öylesine egoist ve doymak bilmez bir sistem ki, sistemin devamı için toplu katliamların onlar için hiç bir önemi yoktur ve bu durum matematiksel bir olgudan öteye gitmemektedir. Bu sistemin adı Küresel Emperyalizmdir.

 Sistemin ürettiği ve sömürü aracı olarak kullandığı teknoloji kendi ayaklarına dolaşır oldu. Yine sistemin tüm dünyaya cilalayıp parlattığı Demokrasi putu da eski cahiliye toplumundaki gibi helva put olmaktan öteye geçemedi. Artık Müslümanlar, geçmişi dedelerinin masallarından yada emperyal güdümlü tarihten değil, teknolojik imkanlar ile daha realist öğrenip değerlendirebiliyor, tarihi bir bilince sahip olmayı başarabiliyorlar. Ortaya çıkan bu reel durum belki de can boğaza dayanması nedeniyle Müslümanlar, ümmet olabilmek için global ölçekte ilk defa bu kadar istekli ve arzulular.
 Rabbim ! bize yardım et...

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kur'an ışığında ebelik !

Koşun Kavga Var !

Kadir Gecesi Bulundu !

"Kitapsız"lık Yapma !

Ben, Biz, O. Allah Kur'anda neden farklı zamirler kullanır ?

Allah'ın Kahramanı Sensin e-kitap olarak çıktı !.

Kuyruğu Kopartan Tilki Masalı

Musa, Ekmek ve Özgürlük - ÇIKTI

Hoş geldin On bir ayın sultanı Gastronomi

Sünnilik bir Din midir ?