Kurtar bizi Matrix den Neo

Bizi de kurtar Matrix den Neo

Matrix Filminin ilk bölümünde şöyle bir diyalog geçer;
Morpheus: Kadere inanır mısın Neo?
Neo: Hayır.
Morpheus: Neden?
Neo: Çünkü hayatımın kontrolüm altında olmadığı düşüncesinden hoşlanmıyorum.
Morpheus: Ne demek istediğini tamamiyle anlıyorum. Neden burada olduğunu sana söyleyeyim. Buraya geldin çünkü bir şey biliyorsun. Bildiğin şeyi izah edemiyorsun ama hissediyorsun. Hayatın boyunca bunu hissettin...

Burada Morpheus’un, Neo'yu rastgele seçmeyip, Neo'nun bazı şeylerin farkına varmış ve izah etmeye çalışmış olması nedeniyle ona inanmış olması son derece önemli. Çünkü bazı şeylerin yanlış gittiğine inanmayan bir insana yardımcı olmak çok zordur. Kitlesel olarak bir grup, cemaat, hizip, parti etrafında toplanmış kalabalıklar ani ve hızlı bir değişim geçirmezler. Toplum olarak ayağa kalkmamız, tüm farklı fırkalardan, düşünce ayrılıklarından kurtulmamız gerekiyor. Kur'an etrafında, hurafelerden uzak, aklını ve hür iradesini kendisi gibi bir insana teslim etmeden. İşte o zaman bir toplum Allah'ın arzu ettiği Adalet ve Hukuk devleti kurabilir. Yeri gelmişken Adalet deyince İhsan Eliaçık'ın Adalet Devleti gelmesin aklınıza. Gezi meselesinde onun kafasının ne kadar çalıştığını gördük. Ayrıca kitabında bahsettiği Adalet Devleti İslam'ın devleti değil. İSLAM'IN DEVLETİ ADALET VE VİCDAN DEVLETİDİR. İhsan abi ye bu devleti bıraksak hepimizi soğuk rusya'nın komin devletinde inim inim inletip başına sadece İslam kelimesini koyarak hepimize yutturmaya çalışırdı. Neyse Adalet soğuk, katı ve keskindir. İnsan mutlak adaleti sağlayamayacağından merhamete dayalı olmayan bir adalet bir süre sonra devleti polis, candarma, hafiye devletine çevirir. Bizim ideal devletimiz önce VİCDANLARDA KURULUR ve YAŞAR.

Oysa bizim içinde bulunduğumuz büyük kitle daima Adaleti talep ediyor ancak Vicdani muhasebesini hiç geliştirmiyor.
Okumuyor,
Düşünmüyor,
Üretmiyor.
Başımıza gelen her şey de bu nedenle KADER oluyor. Mazda inancında ki; ZURVAN(ZAMAN) karşısında insanın mutlak acziyeti bizim toplumumuzda KADER inancına dönüşmüştür. İşte kadere böyle yaklaşan bir toplumda oturup ancak Mehdisini bekler bir sonuca dönüşüyor. Bu toplum, Matrix'i izlerken kendisinin de bir Matrix içinde olduğunu ve bir NEO beklediğini hiç farkedemedi.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kur'an ışığında ebelik !

Koşun Kavga Var !

Kadir Gecesi Bulundu !

"Kitapsız"lık Yapma !

Ben, Biz, O. Allah Kur'anda neden farklı zamirler kullanır ?

Allah'ın Kahramanı Sensin e-kitap olarak çıktı !.

Kuyruğu Kopartan Tilki Masalı

Musa, Ekmek ve Özgürlük - ÇIKTI

Hoş geldin On bir ayın sultanı Gastronomi

Sünnilik bir Din midir ?