Peygamberi yere indirmek!

Peygambere dönüşün Muhammed A.S ın beşeri konumuyla ilgili tarihi süreç içerisinde ciddi tartışmalar yapılmıştır. Onun beşeri ve nebevi konumunun sınırlarının nasıl çizileceği hususu büyük bir problem olmuş ve bu konu tartışmaların odağı haline gelmiştir.

Bazıları onun beşeri yönüne ağırlık vererek görevini sadece vahyin tebliğiyle sınırlandırır ve vahyin dışındaki davranışlarına beşer olması nedeniyle dini bir değer atfetmezken, bazıları da onun bütün söz, fiil ve davranışlarının vahye dayandığı gerekçesiyle bağlayıcı olduğunu ve örnek alınması gerektiğini ileri sürmüşlerdir. Sorun, bu sınırın nasıl tespit edileceğidir.

Tarihi süreç içerisinde ikinci görüş düşünce yapımızda daha etkili olmuş ve bu sebeple Kur’anın ruhuna uygun, Muhammed A.S. ın gerçek siretine yaraşır beşeri ve nebevi yönlerini yerli yerine koyabilen tutarlı bir anlayış etkili hale gelememiştir. Bugün İslam dünyası yanlış peygamber tasavvurunun getirdiği pek çok problemle karşı karşıyadır. Bu nedenle, sağlıklı bir peygamber anlayışının geliştirilmesi ve yaygın hale getirilmesi şarttır. Kuru et yiyen bir ananın oğlu peygamber Süperman  her zaman dayak yer. Ona dayak attıran ise bizim çarpık peygamber tasavvurumuzdur. Derhal onu yere indirmeli, pelerinini elinden almalı kırılan dişi için acil bir mendil bulmalıyız.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kur'an ışığında ebelik !

Koşun Kavga Var !

Kadir Gecesi Bulundu !

"Kitapsız"lık Yapma !

Ben, Biz, O. Allah Kur'anda neden farklı zamirler kullanır ?

Allah'ın Kahramanı Sensin e-kitap olarak çıktı !.

Kuyruğu Kopartan Tilki Masalı

Musa, Ekmek ve Özgürlük - ÇIKTI

Hoş geldin On bir ayın sultanı Gastronomi

Sünnilik bir Din midir ?