Kut'la beni, Kut'sa bizi

Biricik Mutlak, aşkın, eşsiz ve benzersiz her şeyi yoktan yaratan Tanrı'nın bir çok kültürel dilde adı farklı farklıdır. Adı her ne kadar farklı da olsa kastedilen Arapça da ki bizim de kullandığımız anlamda "ALLAH" kastedilir. Kültürel geçmişlerde tanrılar alt tanrılara bölünüp sıfatları yeryüzüne indirilince iş çığırından çıktı ve insanlar monoteist bir inanç dan politeist inanca yatkın hale geldiler. Dünya İnanç Tarihi monoteist ve politeist inaçların sürekli yer değiştiği coğrafya ve inanç serüvenlerine şahitlik eder. Uzattım farkındayım, tamam konuya giriyorum;

Eski Türk inançlarında işte bu Mutlak aşkın, eşsiz ve benzersiz her şeyi yoktan yaratan var edicinin bir kaç adı vardır. Tengri bunlardan biridir. Bu inanç bazı zamanlarda KÖK ya da GÖK olarak da kullanılmıştır. Onun en önemli sıfatlarından biri de KUT dur. Gök,Kök,Kut hepsi YARATICI Allah'ın bölgesel ve yerel adıdır. İşte bu tanrının adının bir beşere tahsis edilmesi ve özellikle bir iktidar tarafından kullanıldığında devlet idaresinde güç, yaratıcılık ve yetki bakımından sahip olunan üstün güç, İlahi bir kaynaktan gelen rahmet, bereket, mutluluk anlamlarına gelmektedir. "Kutalmış Süleyman" dediğimizde kendisinde tanrısal sıfatlar bulunan yani kendisinde KUT bulunan kişi kastedilir. Bildiğin Allah'ın oğlu, Tanrı'nın yeryüzündeki gölgesi.
Şimdi bunca gevezeliği şu soruları sormak için yaptım;

- Kutlu doğum haftası şarlatanlığı da neyin nesidir.
Peygamberliğin doğum günü kutlanacaksa iki gözüm Muhammed'im niye İsa'nın, Musa'nın, Yakub ya da İbrahim'in doğum günlerini, haftalarını kutlamadı?

- Tanrısal bir niteliği Peygamber sevgisi ile topluma yedirme şarlatanlığı mı? yoksa peygambere yaranma bahanesi ile böylesi icatlar üretip törenler, kasideler, mevlitler için ara personel ihtiyacını sağlama alma mıdır?

- Allah tan başka kutsal yok ise, Biz hangi KUTSAL DOĞUM u kutlu hale getirip bir HAFTA olarak kutlayacağız ?
- Peygamberler arasında bir ayrım yok ise ki Kur'an bunu bas bas bağırıyor diğer elçilerin de "kutlu doğum günlerini" neden kutlamıyorsunuz ?

- Allah Yahudileri "Üzeyir'i Allah'ın oğlu",
Hıristiyanları da "İsa'yı Allah'ın oğlu" yaptılar diye azarladıysa Muhammed'e bu yaptıklarınız için neler der?

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kur'an ışığında ebelik !

Koşun Kavga Var !

Kadir Gecesi Bulundu !

"Kitapsız"lık Yapma !

Ben, Biz, O. Allah Kur'anda neden farklı zamirler kullanır ?

Allah'ın Kahramanı Sensin e-kitap olarak çıktı !.

Kuyruğu Kopartan Tilki Masalı

Musa, Ekmek ve Özgürlük - ÇIKTI

Hoş geldin On bir ayın sultanı Gastronomi

Sünnilik bir Din midir ?