Yılanlar, Yalanlar ve Musa'nın Denizi Yarması

Kafayı Değiştir ki Akıbet Hayr olsun !

Magedah Shabo "Kara propaganda; yalan, yanlış ve abartılı bilgiler kullanarak duyguları istismar ederek kitlelerin bir çıkar grubunun arzu ettiği gibi düşünmesini ve davranmasını sağlayacak iletişim faaliyetleri yapmaktır." der. Kur'an, Musa'nın mücadele ettiği Firavunun Sihirbazlarının "ortaya attığı yılanlar olarak" bunu gözümüzün önünde adeta CANLANDIRIR. Bunun güncel versiyonunu günümüzde Doğan Medyası yapıyor... Yılanları da yalanları da bitmiyor Emperyalizmin.

Unutmayalım ki Kur'an bir tarih kitabı olmadığı için ve sözlü kültür ile hitap ettiği için çok uzun süren bir tarihsel süreci iki kelime ile anlatmak zorundadır. Örneğin Yaklaşık 15 yıl süren Musa'nın Firavun ile Hak ve Özgürlük mücadelesini Kur'an; DENİZİ YARDI bağlamında Yahudi geleneğinde anlatıldığı gibi anlatır. Polemiğe girmez. Yahudi inancı Babil Sürgünü ve Asur fetihleri nedeniyle Mezopotamya kültürleri ile sentezlenmiş ve eski kültürel  inanç dışındaki fenomenleri kendi bünyesine katmıştır. İşte bu Denizi yarma fenomeni de böylesi sentez kültürel bir kalıntıdır.

Musa'nın denizi yarması Yahudiliğin kültürel geçmişinde yer alan bir fenomendir. Eyvallah. Şimdi kalkıp MUSA DENİZE Bİ VURDU DENİZ İKİYE YARILMADI diyecek değilim. Ya da Mezotopamya ağırlıklı kültürlerde BALIK veya DENİZ kelimesinin anı zamanında ŞEHİR anlamına geldiğini, Musa'nın Hak ve Özgürlük talebi ile etrafında toplanan emek ve alınteri ASA sı ile şehri ikiye yarıp onları özgürlüğe kavuşturduğunu söylemeyeceğim. Başka bir şey anlatmaya çalışacağım. Bakın;

Kur'an bu meseleyle adeta benim dediğim gibi bir çatışmazlık tutumu izler ve tüm bu meselenin geçtiği yerlerde;

"Siz böyle mi inanıyorsunuz, zararı yok, inanın,
İYİ DE !
DENİZİ YARIP KARŞIYA GEÇİRDİĞİMİZİ MUSA BİZİM ADAMIMIZDI SİZİN DEĞİL ve Musa ya niye yamuk yaptınız ? hadi gelin bunu konuşalım"
der gibidir. Yani Bizim Kur'an da daima yaptığımız şey gibi. Meselenin özünden ziyade detayların eteğini çekiştirip durmak gibi.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kur'an ışığında ebelik !

Koşun Kavga Var !

Kadir Gecesi Bulundu !

"Kitapsız"lık Yapma !

Ben, Biz, O. Allah Kur'anda neden farklı zamirler kullanır ?

Allah'ın Kahramanı Sensin e-kitap olarak çıktı !.

Kuyruğu Kopartan Tilki Masalı

Musa, Ekmek ve Özgürlük - ÇIKTI

Hoş geldin On bir ayın sultanı Gastronomi

Sünnilik bir Din midir ?