İndir Kur'anı Yere, Yeryüzü Cennet olsun!

Kur'an ayetleri birbirine bağlı zincirler gibidir ve bir Sure içinde değerlendirildiğinde mutlak surette bir BAĞLAM ile ANLAM kazanırlar. Bir suredeki Ayetlerden bir tanesini başka bir suredeki ayetin diğerini çekip bambaşka bir amaç için harmanlamak Kur'anın asla amacı içinde değildir. Bir örnek vererek bu konuyu olgunlaştırmamız ve etrafımızda bulunan kardeşlerimize bunu kısa ve öz anlatmamız gerekir. Zira Kur'an ı Kerim de bu konuda çok ciddi bir uyarı vardır ki İsrailoğulları tarihi bu harmanlama sonucunda Vahiy ile yollarını aydınlatma ayrıcalığından mahrum kaldılar.

"Onlardan öylesi de var ki, (söyledikleri) Kitab-ı Mukaddes'den olmadığı halde ondan olduğunu düşünesiniz diye dilleriyle Kitab-ı Mukaddes'i çarpıtırlar ve Allah'tan olmadığı halde, "Bu, Allah'tandır!" derler; böylece bile bile Allah hakkında yalanlar uydururlar."
Al'i İmran Suresi 78. Ayet tam da bu sürecin başlangıç sürecini ve yapılış biçimini modeller. Onlar yeni bir kitap yazmadılar! Kitap ortada durdu ancak onlar "Kitap'tanmış gibi dillerini eğip bükerler" di. Onlar, geleneksel algı ile "ağızları burunları yamuk yumuk", "konuşurken şekilden şekle giren" adamlara benzetilirler ancak işin aslı öyle değil. Karşımızda PROFESYONEL tezgahtarlar var. Kendilerine MALZEME ÜRETMELERİ GEREKİYOR. Peki ne yapıyor bu Profesyoneller, günümüzde yapılanın benzerleri ile şöyle örnek verelim;
Örneğin, Kur'an mesajından bir KAHRAMAN yaratıyorlar. Kim?
Peygamber. İsra Suresi başındaki ayetler ile Necm suresi 1. ayeti birliştirip Muhammed a.s. ın göğe yükselişini açıklıyorlar. Necm Suresindeki "Yıldız" ve "İniş" kelimelerini olsa olsa İnen kimdir? Cebrail olmalıdır diyerek CEBRAİL" e tefsir (yorum) ediyorlar. Böylece her iki surenin kendi içindeki bağlamı, anlatmak istediği ve hayata vermek isteği tüm yön karartıldı. Aynı zamanda bizden olmayan, göğe yükselebilen, ölmüş peygamberlerle sohbet edebilen ve onlarla Namaz pazarlığı yapan bir fenomen. Bu peygamber TAKLİT edilemez, ona ancak camide MEVLİD okunur.

Bir diğer profesyonel absürdlükte şöyle;

Malumunuz bir çok Kur'an mealinde NECM Suresi 1. Ayet de geçen "Ven necmi izâ hevâ." ayetindeki NECM in YILDIZ olması gerektiği KANAATİ ile
Battığı zaman yıldıza,
Yıldıza andolsun,
Yıldız yerlerine andolsun,
Aşağı kayan yıldıza andolsun gibi starwors filimlerine malzeme çıkarak bir çevirilir. Şimdi siz kardeşlerime bu işin ne kadar
SAÇMA, ABSÜRD, veya Kozmoloji ile ilgilenen meslek erbablarının işine yarayan bir KURGU olduğunu göstereyim;
NECM, NUCUM, NECMİ kelimesinin 3 anlamı vardır.
1- Yıldız.
2. Yerden biten köksüz ot
3. Parça parça inen sureler, ayetler.

Şimdi 1. ayet de "Ven Necmi" kelimesinin NE OLDUĞU nu 2. ayete bakarak siz karar verin. sizce hangi ayet Kur'an ın indiriliş amacına hizmet ediyor ?

1.
Necm Suresi: 1-2; Aşağı Kayan yıldızda andolsun ki, Arkadaşınız Muhammed yoldan sapmış biri değildir.

2.
Necm Suresi: 1-2; Yerden biten otlara andolsun ki, Arkadaşınız Muhammed yoldan sapmış biri değildir.

3.
Necm Suresi: 1-2; Ayet ayet gönderdiğimiz Kur'an a andolsun ki, Arkadaşınız Muhammed yoldan sapmış biri değildir.

 Eğer Allah bize kozmoloji, astroloji ya da fen bilimleri hakkında, şifreli bilgiler verecek olsa tüm derdi; açlar, yoksullar, hakları gaspedilmiş kadınlar, yetimler, köleler olan  Muhammed a.s. değil, Dar'un Nedve de fen bilimleriyle ilgilenen başka bir adama gönderirdi Kur'anı. Kur'anın ana öncelikli mesajını pas geçmek bu ümmete verilen VAHİY İLE GERÇEK KURTULUŞ hakkını da kaybetmek anlamına gelir. Bana kalırsa bu Ümmet bu hakkı çoktan kaybetmiş durumda. Tekrar dirilişin tek tek yolu ise; Gök bilimleri ya da matematik kombinasyonları ile göğe çıkarılmış Kur'anı, hayatın sosyolojisine geri indirmektir. Allah indirdikçe biz iade ettik.
Halimiz ortada!

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kur'an ışığında ebelik !

Koşun Kavga Var !

Kadir Gecesi Bulundu !

"Kitapsız"lık Yapma !

Ben, Biz, O. Allah Kur'anda neden farklı zamirler kullanır ?

Allah'ın Kahramanı Sensin e-kitap olarak çıktı !.

Kuyruğu Kopartan Tilki Masalı

Musa, Ekmek ve Özgürlük - ÇIKTI

Hoş geldin On bir ayın sultanı Gastronomi

Sünnilik bir Din midir ?