Başörtüsü Meselesi

Allah'ın kadınların saçlarıyla ne gibi bir sorunu olabilir?

Kur'anı Kerim Kadınların bir korunma amacı taşıması ve erkek fıtri yönelişini kontrol altına alma amacıyla kadınlara ÖRTÜNÜN der. Bu örtünün doğrudan muhatabı kadın değil ERKEK tir. Ayetler ortada dururken hemen hoppalaaaa demeyin,
acelemiz yok anlatıcam...

Kadınların güç ve kuvvetle kendilerine yönelecek kendi dışındaki ve rızasız eylemlerin karşısına doğrudan ALLAH çıkarılmış olmaktadır. Bu nedenle bir kadının örtünmesi öncelikle olayın içine Allah'ın müdahil edilmesidir. Bu kadınlar için Allah'ın bir lütfudur. BAŞÖRTÜSÜ, erkek ve kadınların yeryüzü imtihanına Allah'ın müdahalesinin en estetik müdahale biçimlerinden birisidir. Kısacası Erkek, kadın karşısındaki gücünü orantısız ve daima Kadının rızası dışında kullanmaya meyilli olduğundan aradaki güç eşitsizliği başörtüsü ile dengelenmiş olmaktadır. Kadın ile Erkek arasında Allah kendisini daima hatırda tutacak bir objeyi görünür kılmaktadır. Ancak buradan şu sonuç elbette çıkmaz.

"Erkekler, Allah'ın bu uyarı ve hatırlatmasına rağmen fıtrat olarak uslanacak !"

"Kadınlar da daima baş örtüsü taktı diye sütten çıkma ak kaşık olacak!"

Peki ama Bir kadın sosyal statüsü güçlü olan toplumlarda başı açık da kendi konumunu koruyamaz mı ?

Bu bir "zırh"dır, giymen gerektiğinde kullan kardeşim derim. Eğer bu zırhı taşımadan da ben erkeğin hakkından gelebilirim diyorsan akıbetin sana kalmış. aekido mu yaparsın, judo mu yaparsın, jinjitsu mu yaparsın, karate kursuna mı yazılırsın ben bilmem! Başına bir şey geldiğinde faturayı sakın Allah'a kesme. O, senin tüm meşru müdafaa haklarının önüne KENDİ DUVARINI ÖRÜYOR. Bu duvarı aşmak isteyen her iradeye, bu duvarın ardındaki her gönülsüz ve rızasız işin sonucunun mahpusu olmakla tehdit ediliyor. Başörtüsü erkeğe bir TEHDİT ve HATIRLAMA sembolüdür.

Bu konu yanlış anlaşıldığında genelde Protestan Müslümanların düşündüğü gibi Allah'ın tüm kadınları rahibelere çevirmek istediği, ya da erkeklerinde bu konuda tatminkar bir duruş ile bu süreci hızlandırdığı yanılgısına düşmüştür. Tüm tarihsel süreçlerde ve toplumlarda KADINLAR ÖRTÜNÜR. Yani bir Dış elbise ile bedenlerini ve başörtüsü ile saçlarını örterler. Amaçlanan şey cazibenin minimuma indirilmesi ve yukarıdaki bahiste geçtiği gibi güç eşitsizliğinin dengelenmesidir. Ruhbanlar bu işin bir DİNSEL form içinde anlaşılmasını ısrarla isteyerek ALLAH'IN KADINLARA OLAN BU YARDIMINI, Keyfilendirirler ve aşırıya giderler. Mabed'e hapsedilen her kurumsal dindarlık mutlak sonuçları itibari ile formları, evrensel ve Allah'ın mutlak emri şekline dönüştürürler. Allah'ın ne yapmak istediği unutulur gider. Baş örtüsünün Erkeklerin iffetlerinin test edilmesi ve ıslah edilmesinde çok önemli rolü kaybolur gider. Baş örtüsü öncelikle erkekleri de ISLAH etmeli KADINLARI da. Kadınların başlarını örtüp erkelerin nefislerini öldürmeleri beklenemez. Dolayısı ile Bir kadın başını açtığında dinden çıkmadığı gibi örtünerek de dine girmez.

Naçizane Hanım Kardeşlerime tavsiyem; Erkeklerin gözlerinin içine soka soka, onları durdurmanın en kestirme ve kalıcı bir çözümü olarak Allah'ın sunduğu bu desteği kullanmalarıdır. Zira Allah güçlük istemez, kolaylık ister. Erkeğin kadına rızası dışında yönelişini bu konuda kaba kuvvete başvurmasını ve bu konuda olabildiğince uç noktalara varmalarını Kadınların tek başına durduramayacağı çok açık bir şeydir ve Allah imdadınıza bir bez parçasıyla yetişti. Tüm tarihsel süreçlerde Kadın'ın sosyal statüsü toplumun ilerleme çizgisinin maalesef daima altında kalmıştır. Bu konuda kadınların çabaları bireysel, yetersiz ve erkek egemen toplumun insafına kalmıştır. Erkekten beklediğini Allah'tan bekle derim;

Başına örttüğün örtü ile şunu söylüyorsun karşındaki erkeğe;
"Hey yaklaşma, Allah bizi görüyor!"
Muhteşem bir zırh öyle değil mi...

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kur'an ışığında ebelik !

Koşun Kavga Var !

Kadir Gecesi Bulundu !

"Kitapsız"lık Yapma !

Ben, Biz, O. Allah Kur'anda neden farklı zamirler kullanır ?

Allah'ın Kahramanı Sensin e-kitap olarak çıktı !.

Kuyruğu Kopartan Tilki Masalı

Musa, Ekmek ve Özgürlük - ÇIKTI

Hoş geldin On bir ayın sultanı Gastronomi

Sünnilik bir Din midir ?