Vahiy, Yeryüzü ve Ahmaklık

Kur'anın dili ilgili olduğu coğrafyaya özgüdür. İçerdiği sorunlarda öyle. Çok eşlilik, kölelik, cariyelik, kadına mirastan iki de bir pay verilmesi v.b. Verilen örnekler ve ödül olarak sunulan şeylerde öyle. Cennet, bahçe, huri v.b. Kısacası sorunlar da çözümlerde Arab'ın sorunu ve cennetidir. Lakin sözüm bir milliyetçilik kuyusuna atılmasın. Arap kardeşlerimizin başımızın üstünde yeri var. 

Şunu demek istiyorum; 
Vahiy NİHAİ kozmik bir SONSÖZ değildir ve kozmik bir izdüşüm ile yeryüzünü gökyüzü ile aynılamak amacında değildir. Vahiy, Yeryüzü sorunları için vardır. Kozmik uyuma insan uymuş olsa VAHYE GEREK DE KALMAZDI.
Vahiy, bizim sosyolojik ve tarihsel durum analizlerimizi içerir. Kısacası tüm çözüm yolları Rabbani, bu çözümlere muhtaç sorunlar ise İnsani dir. Çünkü Din dediğimiz de; 
hatalarımız, 
insani zaaflarımız, 
 ve kavgalarımıza göre şekillenir. Din bu kavgaların çözümleridir. Bir bakıma Vahiy yeryüzündeki ahmaklıklarımıza gökyüzünden verilen cevap ve hakem niteliğindedir. Verilen cevabı beğenmiyor isen yeryüzündeki tüm insanlığın ahmaklıklarını sorgulayacaksın!

Araplara deveden örnek veriyordu Vahiy, eskimolara gönderilse penguenlerden söz edecekti. Mesele bu kadar basit. Kölelerden bahsediyor diye ya da çok eşlikten bahsediyor diye ERKEĞİN UÇKUR derdine çözüm arayan bir Allah yok karşımızda. Bizler Zeus'un çocukları değiliz. Mitolojik bir TANRI yeryüzünü hizaya getirme çaresizliği de yaşamıyor. Aksine O bizim üzülmemizi hiç istemiyor ve birbirimizi kandırarak kan dökerek kendimize yazık ettiğimiz için bize yardım etmek istiyor. İster kulak verirsin ister vermezsin. Karar SENİN/ BENİM. Adalet, Özgürlük, Merhamet, Barış, Kardeşlik, Açlar, Açıktakiler, Mazlumlar ve arkasız sahipsizler. Kim bunlardan söz ediyorsa onun peşinden koşmak gerekir. Sabahtan akşama kadar Vahyin insan sözü mü Allah sözümü olduğunu didiklemek anca bizi yerimizde saydırır.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kur'an ışığında ebelik !

Koşun Kavga Var !

Kadir Gecesi Bulundu !

"Kitapsız"lık Yapma !

Ben, Biz, O. Allah Kur'anda neden farklı zamirler kullanır ?

Allah'ın Kahramanı Sensin e-kitap olarak çıktı !.

Kuyruğu Kopartan Tilki Masalı

Musa, Ekmek ve Özgürlük - ÇIKTI

Hoş geldin On bir ayın sultanı Gastronomi

Sünnilik bir Din midir ?