Bedir ve Musa

Müslümanlar Bedir'e gelmişlerdi çünkü Mekke de ki bıraktıkları malların üzerine çöken Ebu Süfyan onları satıp paraları cebe indirecekti. Kendilerini Mekke den sürmeleri ve orada yapılan işkencelerde cabası. Her bir Müslüman geçmişin bu yarım kalmış hesabının bu gün görülmesini istiyordu. Lakin ortada bir sorun vardı;
Bedir Kuyularını tutan Müslümanların kervana saldıracağı haberini alan Ebu Süfyan kervanı güvenli bir şekilde olay yerinden uzaklaştırmıştı. Ayrıca Mekke den büyük bir ordu Kervana saldıracak olan Müslümanların üzerine doğru geliyordu. Müslümanlar kervan ve ganimeti daha doğrusu önceleri kendilerinden gasp edilen kendi mallarını geri almaya hazırlanırken karşılarına çok büyük bir ordu çıkmıştı. Müslümanların planı tutmamıştı ancak Allah'ın planı başkaydı.

Muhammed a.s sıkıntılı bir şekilde bir konuşma yapmış meselenin Mekke Muhacilerini ilgilendirdiğini Medineli Ensar'ın isterlerse bu savaşa katılmamalarının gayet makul ve anlayışla karşılanacağını çağrıştıran laflar ediyordu. Saad dayanamadı ve ayağa kalktı;
- Ey Allah'ın Resul'ü bu lafların bize mi !
- Vallahi size dedi Resul, sizin savaşmanıza gerek yok, mesele bizim meselemiz.

Bu sözler üzerine Saad Bin Muaz şu tarihi sözleri sarf etti;
Ey Muhammed! "Musa'nın kavminin, Ey Musa! sen ve Rabbin gidip savaşın dediği gibi biz asla demeyeceğiz. Sen bize şu denizi göstersen biz de seninle birlikte dalarız" dedi. Bu sözler üzerine Resul ayağa kalktı sarıldılar, kucaklaştılar, göz yaşları sel oldu. Bir avuç Müslüman o gün dev gibi bir orduyu darmadağın etmişti. "And olsun, siz son derece güçsüz iken Allah size Bedir'de yardım etmişti. O halde Allah'a karşı gelmekten sakının ki şükretmiş olasınız."(Al-i İmran 123)

Nöbetler Bitti, Elhamdülililah. Erdoğan meydandaki konuşmasında; "PKK'sı, DAİŞ'i FETÖ'sü topunuz gelin, geleceğiniz varsa göreceğiniz de var" dedi.

Şimdi biz de soruyoruz Ey Erdoğan bu lafların bize mi !

Biz ki 15 Temmuz da Allah ile bir sözleşme yaptık. Mazlumlardan yana olan, Zalime kafa tutan kim varsa yanında olacak ve onun ardın sıra ilerleyeceğiz. Musa'nın kavminin yaptığı gibi yapmayacak "sen bize denizi göstersen biz de seninle birlikte dalacağız" dedik. Sen şimdi yeter ki 15 Temmuz dan sonra bize vaadedilmiş tüm mazlum coğrafyalardaki şehirlere TEVAZU ile ve BOYUN EĞEREK gir. Biz de seninle birlikte geleceğiz.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kur'an ışığında ebelik !

Koşun Kavga Var !

Kadir Gecesi Bulundu !

"Kitapsız"lık Yapma !

Ben, Biz, O. Allah Kur'anda neden farklı zamirler kullanır ?

Allah'ın Kahramanı Sensin e-kitap olarak çıktı !.

Kuyruğu Kopartan Tilki Masalı

Musa, Ekmek ve Özgürlük - ÇIKTI

Hoş geldin On bir ayın sultanı Gastronomi

Sünnilik bir Din midir ?