Rubik Küp ve Erdoğan

Rubik küpü bilirsiniz, hani şu sinir küpü ya da zeka küpü dedikleri. Ben bu küçük oyuncağı hayatın ta kendisine benzetirim. Bir tarafını bozduğunuzda diğer tarafları da bozulur, bir tarafını yapmaya başladığınızda diğer tarafları da düzelir. Bir toplumun bozulma süreci bu oyuncağın bozulmasına, İslam'ın inşa sürecinde yeniden yapılanmasını da bu küpün doğru yapılmasına çok benzetirim. Toplum hayatı tıpkı bu küp gibi sağını solunu kurcalamadan her bir kareyi uygun yerine oturtmadan düzelmeyeceği gibi İslam da bir topluma aniden birden bire ve şipşak inmez.

Beğenseniz de beğenmeseniz de Erdoğan, ama gizli ama açıktan, İslam'ın temel dinamiklerini kullanarak hayatımızı yeniden rubik küp gibi inşa ediyor. Karmakarışık olmuş bir Türkiye'nin hatta Dünyanın yeniden düzenlenmesi esnasında İslam'ın temel dinamiklerinin de yerli yerine oturması zaman alacaktır. Bu uzun ve sancılı bir süreçtir. Rubik küp gibi tamamı düzelmemiş bir Türkiye'yi ne tam bir İslam devleti ne tam bir Gavur devleti ilan etmenin hiç bir anlamı yoktur. Doğru olan şudur, yapmaya, düzeltmeye o devam ettikçe biz arkasında duracağız ve destekleyeceğiz. İsrailoğullarının Musa ya dediğini demeyeceğiz! Biz ona şunu diyeceğiz;

Ey Tayyib !

Sen bize şu Birleşmiş Çeteleri, Amerikayı, İsrail'i, İngiliz'i de göstersen, Tanklara ve uçaklara dalmayı emretsen biz de seninle birlikte dalarız. Sen Allah'a yar oldukça biz de sana yar olacağız. Sen mazluma arka çıktıkça biz de sana arka çıkacağız. 
Korkma ve yürü. 
Allah,
zalime karşı korkusuzca ve safları sımsıkı savaşanları sever...

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kur'an ışığında ebelik !

Koşun Kavga Var !

Kadir Gecesi Bulundu !

"Kitapsız"lık Yapma !

Ben, Biz, O. Allah Kur'anda neden farklı zamirler kullanır ?

Allah'ın Kahramanı Sensin e-kitap olarak çıktı !.

Kuyruğu Kopartan Tilki Masalı

Musa, Ekmek ve Özgürlük - ÇIKTI

Hoş geldin On bir ayın sultanı Gastronomi

Sünnilik bir Din midir ?