Dindarlık ve Ateyizlik

Rivayet kültürü erozyonuna uğrattığımız, dünyevi çıkarlara, kişisel hırs ve arzulara kurban ettiğimiz ve bu gün yaşadığımız şeye hiç kimse kalkıp da bu; "ed dini el-İslam" dır demesin. Temiz ve güzel bir kartopu yukarıdaki sayılan ve saymakla bitmeyeceklerle birlikte bir yokuştan aşağı yuvarlanarak devasa bir çığ oldu ve bizde altında kaldık.

Bu çığ, kabul edelim yada etmeyelim tüm dinlerin başına gelen şeydir. Bu dinin değil insanın doğasında olan bir hastalık. Allah'ın gönderdiği ile yetinmeyip halis dini, dindarlık görünümüyle alınabilir ve satılabilir bir şeye dönüştürme hastalığı. Kur'an buna "Dinlerini az bir pahaya sattılar" der. Bu işin formülüne de "ehli kitaplaşma" der. Vayhi bilinci bir kenara bırakıp, kitap üzerinden çığ meydana getirmek. Kitapla yetinmeyip üretmek, üretmek, üretmek. Sonrası malum, ürettiğini tüketememek ve İsrailoğullarından baki kalan teolojik eşşeklik.

Velhasılı, kendi ürettiğini tüketemeyen ya da kendi sesinden rahatsız olmayan eşekliğin sürgit bir devamı. İyi de kardeşim, bunca rengarenk oluşuna, yeryüzünün her yerinde rastlanmasına rağmen bize huzur, barış ve esenlik vaat ettiği halde getirmeyen din nedir !

Din,
Yetimi tutup kaldırmak,
Açı doyurmak,
Çıplağı giydirmek,
Bileğinin hakkıyla kazandıklarını kardeşiyle paylaşmak ve bu konuda sürekli istekli olmaktır.
Mazlumlar için yumruğunu sıkarak direnmek, namazı yalnız Allah için kılmak ve Salat'ı da işte bunlar yoluyla daim kılmaktır. Daha sayayım mı!
Din budur kardeşim !
Allah'ı birlemek de tekbir etmekte budur,
"Allah vardır" demek de işte budur,
"Allah yoktur" demekte bu taraklarda hiç bezi olmamaktır. 

Dinini bir kenara bırakmak ve salt "Allah var, yok" kavgası yapmak teolojik eşeklik yapmaktır. Elin gariban ateistiyle uğraşmayı bırakmalı bunlara bakmalı. Asıl bunları inkar eden ateyiz dir. O yüzden demiyor mu Allah;
Dini yalanlayanı gördün mü !
O dur yetimi itip kakan, açı doyurmaya engel olan ve çıplak  bırakıp asla giydirmeyen. 
Mazluma arka çıktığı hiç görülmüş şey mi !

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kur'an ışığında ebelik !

Koşun Kavga Var !

Kadir Gecesi Bulundu !

"Kitapsız"lık Yapma !

Ben, Biz, O. Allah Kur'anda neden farklı zamirler kullanır ?

Allah'ın Kahramanı Sensin e-kitap olarak çıktı !.

Kuyruğu Kopartan Tilki Masalı

Musa, Ekmek ve Özgürlük - ÇIKTI

Hoş geldin On bir ayın sultanı Gastronomi

Sünnilik bir Din midir ?