Din, Siyaset ve Erdoğan

Büyük fotoğrafa bakıyorum da Allah'ın rehberlik edip, öğüt aldığı toplum neredeyse yok gibi.

Neredeyse tamamı elçilerin kendi bölgelerinde ya kabile reisi (Hud,İbrahim, Yakub), ya bir kral (Talud, Davud, Süleyman), ya bir imparator (Zülkarneyn/Pers İmparatoru Büyük Kuroş) saymayayım tek tek. Yani Din demek sosyolojik bir olgu ve kavgası verilen bir şey demek. Toplumsal sorunlar için çözüm arayışı mekanizması demek, siyasal ve politik sonuçları olan şeyler demek. Vayhin de daima gündemini mevcut durumun sosyolojik sorunları ve siyasal yönlendirmeleri oluşturuyor. Kavga hep bunun etrafında dönüyor. Büyük fotoğrafta asla Allah hiç bir peygambere: "BEN VAR MIYIM? YOK MUYUM? İÇİNİZDE MİYİM DIŞINIZDA MIYIM ?" bir dürt şunları da tartışıp dursunlar hangisi en zeki hangisi süper beyinli kavgası değil, din.

Dini masa başına çekmek, kirlenmiş siyaset kurumu içinde asla bir çözüm mekanizması olarak görmemek büyük bir yanılgıdır. Din demek siyaset demek. Geleneksel algımızda "din" demek inanç (Religion) demek. Bu kısır indirgemeci mantık sosyal sorunların çözümsüz kalıp bireysel bıkkınlığın neticesi ÇİLECİ BİR ARAYIŞ YOLU na sevk etmekte her birimizi. Üzerine üzerine Sosyolojik sorunların çözümü için gönderilen, sokakta kavgası verilen değerler bir süre sonra masa başı meşgalesine indirgenip din hayatımızdan uçup gitmiş olmakta.

Kardeşim bak üzerinde bütün toplumların mezhepleştiği, fırkalaştığı, bölük bölük olup birbirine düştüğü kofti meseleleri at bir kenara. Bakın Yahudi Mezheplerini bir araştırın gözleriniz eminim faltaşı gibi açılacak. Bu kadar büyük ve farklı mezheplere ayrılmalarının en başlıca sebebi nedir biliyor musunuz ?
Ruh'un mahiyeti, tırt bir mesele yani. Kur'an ne diyor bu konuda "Sana ruhtan soruyorlar, De ki: O rabbimin katındadır" yani ne demek "geyik yapma işine bak" Hıristiyanların mezheplerine bir bak
"İsa Allah'ın oğludur/değildir" Kur'an ne diyor "Ey Meryem oğlu İsa bunlara sen mi dedin ben Allah'ın oğluyum. Yoo ! Haşa, Süphansın, ben aralarındayken öyle bir şey demiş olsam zaten sen bilirdin"
Yani ne diyor İsa, "Ulan Allah belanızı versin iki paralık ettiniz beni be, beni rezil ettiniz Allah'a karşı ben hiç böyle bişey dedim mi !"

İslam'i geleneğimize bakalım, yok bakmayalım ruhum daraldı. Sayamıcam,

Erdoğan, sen var ya ! harbi çok büyük bir iş yaptın, valla bak !
Hiç birimizi dinlemedin ve geyik muhabbetlerine girmedin. Önce bir dernek kurup, vakıf işletip ya da adına sosyal yardım derneği göstergesi iliştirilmiş bir hareket başlatmadın, gelin size;
Şu Kader konsunu bir anlatayım,
İslam'i Hareket Metodunu anlatayım,
Tevhidi Müslüman nasıl olunur ?
Sıra'ı Mustakim üzerine yürümek nasıl olur?,
Vahiyle dirilmek, hadisle doğrulmak, namazda dik durmak" muhabetlerine de girmedin. Halk dili kullandın.
Önce Ekmek dedin şimdi de Özgürlük.
Biz bu geyik muhabetleri içinde boğulup küresel efendiler tepemize binerken bir umut oldun. Sen bize bakma, yürü. Her gün bir geyiğin boynuzundan, kuyruğundan, afedersin neyinden tuttuğumuz kofti meselere takılma. Büyük Kavga'nın peşini bırakma. Önden yürü ve zulüm denizlerini yar. "Dinden harika söz ediyorsun ama siyaset yapma" diyenlere de hiç aldırma.
Mazluma arka çık Zalim'in karşısında bacak bacak üstüne at.
Kavga bu abi bu. Gerisi tırt, kofti ve geçmiş ümmetlerin içine düştüğü kepazelik, başka bi şi diil...

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kur'an ışığında ebelik !

Koşun Kavga Var !

Kadir Gecesi Bulundu !

"Kitapsız"lık Yapma !

Ben, Biz, O. Allah Kur'anda neden farklı zamirler kullanır ?

Allah'ın Kahramanı Sensin e-kitap olarak çıktı !.

Kuyruğu Kopartan Tilki Masalı

Musa, Ekmek ve Özgürlük - ÇIKTI

Hoş geldin On bir ayın sultanı Gastronomi

Sünnilik bir Din midir ?